Artificial Intelligence Computing Leadership from NVIDIA
Losing driver after reboot (Ubuntu)
After deploying a default Linux VM(NVIDIA Quadro Virtual Workstation - Ubuntu 18.04) (All default settings, no changes) and following the driver installation I can succesfully run nvidia-smi which gives me the correct output. But if I stop the instance (Without changing anything on the VM) and restarting it and run nvidia-smi again I get: NVIDIA-SMI has failed because it couldn't communicate with the NVIDIA driver. Make sure that the latest NVIDIA driver is installed and running. In other words I can't reboot the VM without losing the driver. Is that the expected behaviour? Is this fixable? I don't really get the point of having a VM if you can't stop and start it.
After deploying a default Linux VM(NVIDIA Quadro Virtual Workstation - Ubuntu 18.04)
(All default settings, no changes) and following the driver installation I can succesfully run nvidia-smi which gives me the correct output.

But if I stop the instance (Without changing anything on the VM) and restarting it and run nvidia-smi again I get:

NVIDIA-SMI has failed because it couldn't communicate with the NVIDIA driver. Make sure that the latest NVIDIA driver is installed and running.

In other words I can't reboot the VM without losing the driver.

Is that the expected behaviour? Is this fixable? I don't really get the point of having a VM if you can't stop and start it.

#1
Posted 10/17/2019 11:51 AM   
Hi Kazaloo, Can you elaborate which Cloud Service you are using here ?
Hi Kazaloo, Can you elaborate which Cloud Service you are using here ?

#2
Posted 10/21/2019 09:51 PM   
Google Cloud. Sorry, I thought this subforum is specifically for GCP. I just used this image: https://console.cloud.google.com/marketplace/details/nvidia/nvidia-quadro-vws-ubuntu-18 I just double checked and can confirm it's reproducable. Edit: I was thinking about this. I am using the 300$ Trial account currently (because - why say no to free money?), could that be a problem?
Google Cloud. Sorry, I thought this subforum is specifically for GCP.

I just used this image:
https://console.cloud.google.com/marketplace/details/nvidia/nvidia-quadro-vws-ubuntu-18

I just double checked and can confirm it's reproducable.

Edit:
I was thinking about this. I am using the 300$ Trial account currently (because - why say no to free money?), could that be a problem?

#3
Posted 10/24/2019 01:05 PM   
Scroll To Top

Add Reply