NVIDIA
NVIDIA 4000 on ESXi 6.0 U3 VDGA
Hello All, I have a problem with configuration for NVIDIA 4000 as VDGA to Windows 10 VM on ESXi 6.0 U3 host. Passthrough configured on host, and video card + hdmi been added to VM. VM started without any issue, but I can't install drivers on VM. All drivers mark video card with "yellow action mark" and "Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43)". Can someone please point me to a right direction or maybe to correct drivers. I tried: \NVIDIA\370.12 368.86-quadro-grid-desktop-notebook-win10-64bit-international-whql 377.55-quadro-grid-desktop-notebook-win10-64bit-international-whql 342.00-quadro-desktop-notebook-win10-64bit-international-whql Thanks. Stas
Hello All,

I have a problem with configuration for NVIDIA 4000 as VDGA to Windows 10 VM on ESXi 6.0 U3 host. Passthrough configured on host, and video card + hdmi been added to VM. VM started without any issue, but I can't install drivers on VM. All drivers mark video card with "yellow action mark" and "Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43)".

Can someone please point me to a right direction or maybe to correct drivers.

I tried:
\NVIDIA\370.12
368.86-quadro-grid-desktop-notebook-win10-64bit-international-whql
377.55-quadro-grid-desktop-notebook-win10-64bit-international-whql
342.00-quadro-desktop-notebook-win10-64bit-international-whql

Thanks.
Stas

#1
Posted 09/26/2017 03:56 AM   
Hi, which Nvidia 4000? Code 43 is a generic error and indicates that the driver couldn't load. I assume the board you're trying to Passthrough is not supported. You need a supported board (Tesla or Quadro with NMOS support) to load the driver properly. regards Simon
Hi,

which Nvidia 4000? Code 43 is a generic error and indicates that the driver couldn't load. I assume the board you're trying to Passthrough is not supported. You need a supported board (Tesla or Quadro with NMOS support) to load the driver properly.

regards

Simon

#2
Posted 09/26/2017 12:49 PM   
Check - [url]https://www.vmware.com/resources/compatibility/search.php?deviceCategory=vdga[/url] - "NVIDIA 4000" not found. NMOS - There is old (but relevant to your case) and only document [url]http://www.nvidia.com/object/sli_multi_os.html[/url]. I did not find any verified/guaranteed answer from NVidia ([url]https://devtalk.nvidia.com/default/topic/992447/post/5147628/#5147628[/url]). You must ask VMware.
Check - https://www.vmware.com/resources/compatibility/search.php?deviceCategory=vdga - "NVIDIA 4000" not found.
NMOS - There is old (but relevant to your case) and only document http://www.nvidia.com/object/sli_multi_os.html. I did not find any verified/guaranteed answer from NVidia (https://devtalk.nvidia.com/default/topic/992447/post/5147628/#5147628). You must ask VMware.

#3
Posted 09/27/2017 08:29 PM   
Weird, this card worked fine as PCI passthrough on ESXi 6.5 U1, for some reason doesn't work with the same configuration on ESXi 6.0 U3.... At the same time NVIDIA 2000 works fine with PCI passthrough on ESXi 6.0U3.
Weird, this card worked fine as PCI passthrough on ESXi 6.5 U1, for some reason doesn't work with the same configuration on ESXi 6.0 U3....

At the same time NVIDIA 2000 works fine with PCI passthrough on ESXi 6.0U3.

#4
Posted 09/29/2017 12:40 AM   
Scroll To Top

Add Reply