NVIDIA
VM configured with large memory fails to power on when vGPU is attached
On vsphere 6.5 u2 with NVIDIA P40 gpu, VM with vGPU attached stucks at power on with 52% when RAM memory set to 32GB. When RAM memory is set to 24GB the vm is powered on and work OK. According to https://docs.nvidia.com/grid/4.3/pdf/grid-vgpu-release-notes-vmware-vsphere.pdf on "3.7 VMs configured with large memory fail to initialize vGPU when booted" we added vm options: pciPassthru0.cfg.enable_large_sys_mem = 1 pciPassthru0.cfg.extra_fb_reservation = 128 And still the vm stucks at power on at 52%. Please advise.
On vsphere 6.5 u2 with NVIDIA P40 gpu, VM with vGPU attached stucks at power on with 52% when RAM memory set to 32GB.
When RAM memory is set to 24GB the vm is powered on and work OK.
According to https://docs.nvidia.com/grid/4.3/pdf/grid-vgpu-release-notes-vmware-vsphere.pdf on "3.7 VMs configured with large memory fail to initialize vGPU when booted" we added vm options:
pciPassthru0.cfg.enable_large_sys_mem = 1
pciPassthru0.cfg.extra_fb_reservation = 128
And still the vm stucks at power on at 52%.
Please advise.

#1
Posted 08/07/2018 07:52 AM   
Please try the following parameter: pciPassthru.use64bitMMIO="TRUE"
Please try the following parameter:
pciPassthru.use64bitMMIO="TRUE"

#2
Posted 08/08/2018 03:24 PM   
Thank you very much for your help!!! With your advise I found the relevant vmware kb: https://kb.vmware.com/s/article/2142307 So I added two parameters to the vm options: pciPassthru.use64bitMMIO="TRUE" pciPassthru.64bitMMIOSizeGB = “64"
Thank you very much for your help!!!
With your advise I found the relevant vmware kb: https://kb.vmware.com/s/article/2142307

So I added two parameters to the vm options:
pciPassthru.use64bitMMIO="TRUE"
pciPassthru.64bitMMIOSizeGB = “64"

#3
Posted 08/09/2018 07:51 AM   
Scroll To Top

Add Reply